Gå til hovedindhold

Fokus på det unikke i hvert menneske

Kristina Lindholdt Michaelsen har for ganske nyligt startet virksomheden Lindholdt Consult. Fra adressen på Ribevej ved Uldum hjælper hun børn og familier til børn med og uden diagnoser.

Kristina Lindholdt Michaelsen fra Lindholdt Consult

Indhold

    Kristina fortæller:

    ”Styrkerne: Jeg skaber et trygt og sikkert rum: hestene, børnene og mig. Jeg har super mange års erfaring med undervisning, guidning og motivering, og her skal det være ok at være – også med sine fejl. Når jeg møder børnene og familierne, gør jeg alt, hvad jeg kan, for at få dem til at føle sig godt tilpas og trygge. For når man skal ind og pille ved hjerte og sind, er tillid rigtig vigtigt. Bag alle de børn, jeg har mødt, har der stået familier, og min ambition er at få alle til at trives. Også søskende til børn med diagnoser, sygdomme eller andre udfordringer, og hvis forældrene ikke kan trives, skal der også være fokus på dem. Jeg vil gerne, at alle kan være hvem de er, og blive set som dem de er.

    Jeg har et smukt sted med heste, hund og kat, når børn eller forældre kommer, bliver dyrene og omgivelserne med-aktører i den enkeltes fortælling. Overbevisninger og fortællinger om fortid, fremtid, nutid bliver eksternaliseret, når dyr og omgivelser bliver metaforer for personer eller begrebet. Barn/voksen kommer helt naturligt til at uddybe og nuancere indholdet i egen fortælling, og nye vinkler og handlemuligheder kommer frem. Dette hjælper med at få sat ord på vedkommendes historie om sine udfordringer, og giver en øget forståelse af sig selv, for de mennesker, som kommer her.

    Udfordringen er at være så nystartet. Folk skal lige lære, at jeg findes og turde komme her. Men jeg tænker, at jeg kan skabe et andet rum end traditionel terapi. Og så sælger jeg ikke en fysisk ting, som eks. en vase, som de kan sætte hjem på hylden, eller en praktisk uundværlig ting eller mad. Men her kommer folk til at investere i trivsel og livskvalitet, som er svær at gøre op i penge".

    Refererer til Hedensted Erhverv

    Kristina blev introduceret til Hedensted Erhverv af sin mand. Og har på egen hånd kontaktet to lokalpolitikere. Den service hun yder, kan også give pote for kommunens økonomi i form af børn og familier i trivsel, hvilket hjælper til at forældre bliver på arbejdsmarkedet og børn i skolen, og et godt brand for kommende tilflyttere. Hun fortæller her:

    ”Min mand er også selvstændig, han sagde, jeg skulle have fat i Heidi fra Hedensted Erhverv. Hun var meget imødekommende og hjælpsom. Jeg håber også, at kommunen vil samarbejde om et tilbud, hvor vi kan gribe familier, inden de ligger helt ned. Tilbyde et tilskud til et lille skub til børn, så de kan komme tilbage i skolen – ligesom man kan få tilskud til handicapridning. Altså til en mentorordning og en familieordning. Det kan give børn og familier øget trivsel - en slags førindsats til de ting de døjer med. For mig er forebyggelse og at gribe dem i tide, 1000 gange bedre end at brandslukke. Det holder mennesker ikke til”.

    Rammerne hjælper børnene

    I det hele taget brænder Kristina for familierne og deres trivsel. Og hun oplever at terapi i denne form og disse rammer, er lettere for børnene at gå ind til:

    ”En forskel, der gør en forskel - det er det, som det hele går ud på, så de mennesker som kommer her, kan sprede deres vinger og flyve! Her kigger vi ud på hestene og andre dyr, vi sidder ikke som til normale terapi sessioner. Man kan kigge væk når det bliver for svært eller bevæge sig fysisk rundt. Her kommer hesten også ind i billedet: Hesten støtter hjernens hastighed/vågenhed (arousal), hvilket er vigtigt, når børn og mennesker generelt, skal åbne op og fortælle om det, som er svært”.

    Øget trivsel er driveren

    Kristina har flere ideer til at brede virksomhedens – og dermed hendes kompetencer som coach ud. Den økonomiske vækst er således ikke det eneste mål, som hun fortæller herunder:

    ”Jeg vil gerne være der, hvor folk mærker ro og mærker glæde ved livet. Hjælpe grupper af mennesker – også dem, som ikke har det helt dårligt nok til, at de komme her. Det kan være gennem undervisning og foredrag til større grupper. Jeg vil i det hele taget gerne forhøje den generelle trivsel og give nogle redskaber videre. Og så kommer vi til at lave noget retræte eller mindfulness i kirke regi og gerne arbejde med heste og ridning.

    Den vækst, jeg søger, er en portefølje af mennesker, som bliver glade. Alle mennesker er unikke og skal ses som det. Hvis vi bliver ved at sammenligne os med alle mulige andre, kan det godt blive lidt stramt. Det vil jeg slå på tromme for i min virksomhed”.

    Faktaboks

    Lindholdt Consult er stiftet i 2024 af ejer, lærer, coach og angstterapeut, Kristina Lindholdt Michaelsen. Virksomheden tager udgangspunkt i, at terapi og coaching, der involverer heste, kan øge trivslen i familier med børn udfordringer, evt. med diagnoser som angst, adhd, add eller autisme. Kristina har mange års erfaring som blandt andet lærer i grundskolen og STU, coach og angstterapeut, og hun brænder for trivsel for børn, unge og familier. Virksomheden har hjemme på Ribevej 9 i Uldum.

    www.lindholdtconsult.dk